Єдина Країна! Единая Страна!

До Всесвітнього дня «Cпасибі» молодь завітала з подарунками до житомирського притулку

12 січня 2014 року до Всесвітнього дня «Cпасибі» волонтерський загін «Безбар’єрний простір», що діє при Інклюзивному читальному залі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича, провів благодійну акцію «Вдячність – ознака благородства душі».




В рамках цієї акції були зібрані дитячі речі, іграшки та канцелярія. З усім цим користувачі Інклюзивного читального залу, зокрема, студенти Житомирського державного університету ім. І. Франка, Житомирського музичного училища ім. В. Косенка та Житомирського вищого професійного училища-інтернату завітали до вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім».

«Зараз в центрі перебуває 47 дітей, з яких 18 діток віком від 3 до 6 років. Саме з ними ми мали можливість поспілкуватися. Для волонтерського загону в першу чергу було важливо подарувати дітям посмішку, а для мене – інтегрувати молодь з фізичними обмеженнями, які є користувачами нашого читального залу, в суспільно-корисну діяльність громади», – розповідає координатор Інклюзивного читального залу Юлія Покотило.

«В подібних акціях ми вже не вперше беремо участь, проте кожен похід приносить нову хвилю вражень», – ділиться враженнями Кравчук Сергій, голова Студентського братства соціально-психологічного факультету ЖДУ ім. І. Франка.

«Я люблю дітей, люблю з ними бавитися, проте трохи важко було відразу почати з ними контактувати… Адже, дивлячись в їхні очі, розумієш, що вони бажають справжнього щасливого дитинства, якого на даний момент позбавлені», – емоційно розповів Сергій, вихованець Житомирського вищого професійного училища-інтернату.

Організатори такої прекрасної акції переконують, що на цьому їхні відвідини центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» тільки розпочинаються!

За матеріалами: http://my-zhitomir.tv